Carolien Huffels Coaching
 

Coaching naar ander werk

Je weet wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Nu nog dat nieuwe werk gaan vinden. Je vraagt je af hoe je dat aanpakt of ervaart onzekerheid of spanning bij je presentatie. Wellicht is het al lang geleden dat je solliciteerde en je vraagt je af wat er allemaal veranderd is en hoe je daarop inspeelt.

Leven er vragen bij je als:

  • Hoe creëer ik zelf mogelijkheden voor ander werk?
  • Hoe presenteer ik mij in een gesprek?
  • Hoe onderscheid ik mijzelf in mijn brief en CV?
  • Hoe ga ik effectief om met spanning in een sollicitatiegesprek?

Herken je jezelf in dergelijke vragen? Weet dan dat je voorbereiding in belangrijke mate je succes beïnvloed. Naast het toepassen van praktische tips en het je eigen maken van vaardigheden, kunnen we ook inzoomen op wat het voor jou juist lastig maakt en hoe je hier anders en effectief mee om kan gaan. Zo zorg je dat jouw wensen in werk haalbaar zijn en  werkelijkheid kunnen worden.

Het traject

Om inzicht te krijgen in deze vragen doorlopen we de volgende stappen:

  • Eerst onderzoeken we waar voor jouw de aandachtpunten liggen wat jouw persoonlijke doel en vraag precies is. Deze worden schriftelijk vastgelegd.
  • We maken een stappenplan voor jou naar nieuw werk. Zo creëer je overzicht en focus en dat helpt je om daadwerkelijk acties in te gaan zetten. We bespreken hoe en welke acties passend zijn en hoe je jezelf uitdaagt om net dat stapje verder te zetten.
  • Stap voor stap zet je de acties in. Aan de hand van oefeningen, aanwijzingen en do’s en dont’s voer je zelf je acties uit. Wat je daarbij aan mogelijke belemmeringen tegen komt bespreken we. Zo houd je focus en vertrouwen in het vinden van nieuw werk. Je laten ontmoedigen in je zoektocht naar nieuw werk is een van de belangrijkste valkuilen. 
  • Het traject is geëindigd als je nieuw werk hebt gevonden of dat je door positieve ervaring bij je acties het vertrouwen hebt gevonden dat je nieuw werk gaat vinden. 

Doel en resultaat

Het resultaat is uiteraard het vinden van een nieuwe baan of hervonden vertrouwen dat je dit op overzichtelijke termijn gaat vinden.

 

 
persoonlijke en loopbaanontwikkeling