Carolien Huffels Coaching
 

Loopbaancoaching

Je zou graag een andere wending geven aan je loopbaan, maar weet niet goed welke of hoe dat te realiseren. Je hebt bijvoorbeeld lang plezier gehad bij je huidige baan of werkgever, de laatste tijd kan je je draai niet goed vinden of je voelt je al langere tijd niet meer uitgedaagd.

Andere vragen die bij je kunnen leven zijn:

  • Ik zoek nieuwe inspiratie in mijn werk en twijfel over de richting en en/ of dat voor mij wel haalbaar is?.
  • Er is veel veranderd bij de organisatie waar ik werk, mijn baan past me niet meer en ik voel me er steeds minder thuis. Ik zou graag een andere werkrichting inslaan, meer heb geen idee wat  of hoe ik dat aan kan pakken.
  • Ik zit niet goed op mijn plek in mijn huidige functie en besef dat er iets moet veranderen, maar wat?
  • Ik voel me vaak moe en lusteloos na mijn werk en zou graag weer energie uit mijn werk halen, maar hoe?

Herken je jezelf in dergelijke vragen? Dat wijst erop dat het tijd wordt de richting van je loopbaan onder de loep te nemen. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Wat staat me vervolgens te doen? Door gerichte opdrachten en gesprekken vind je in dit traject antwoord op dergelijke vragen.

Het traject

Om inzicht te krijgen in deze vragen doorlopen we de volgende stappen:

  • Eerst onderzoeken we wat jouw loopbaanvraag precies is. We bepalen jouw persoonlijke doel van het traject. Jouw loopbaanvraag en doel van het traject worden schriftelijk vastgelegd. Zo kunnen we tijdens het traject de voortgang bewaken.
  • Stap twee is zelfonderzoek. Door het voeren van gesprekken en het uitvoeren van opdrachten krijg je antwoord op de volgende vragen: Wie ben je? Wat zijn je (verborgen) kwaliteiten? Wat zijn je valkuilen? Welke gedragspatronen ken je? Wat zijn je innerlijke drijfveren? Wat zijn je normen en waarden? Wat zijn je wensen en verlangens? De antwoorden helpen je om bewustere keuzes in je werk en leven te gaan maken.
  • Vervolgens onderzoeken we wat je weerhoudt te doen wat je werkelijk wilt. Naast antwoord op deze vraag krijg je ook middelen aangereikt om hier anders en effectiever mee om te gaan. Dit helpt je om daadwerkelijk je dromen en wensen vorm te kunnen geven. 
  • Tot slot ontwikkel je een actieplan dat je helpt stappen te zetten om je eigen doelstellingen te realiseren. Verschillende stappen zet je al in tijdens het traject. Zo kan je je ervaring bespreken en je acties aanscherpen.

Dit traject bestaat uit gemiddeld 6 tot 7 gesprekken. Daarnaast voer je thuis zelf opdrachten uit. Het totale traject beslaat circa 3 tot 6 maanden.

Tijdens de gesprekken maak ik vaak creatief gebruik van vele opdrachten en technieken en zoek daarbij naar theorie├źn en werkvormen die voor jou werken. Enkele voorbeelden zijn: kernkwadranten , NLP, visualisatietechniek, loopbaanopstellingen, concretiseringsoefeningen en foto- of tekenopdrachten. Je maakt zo niet alleen gebruik van je denkkracht, maar ook van je gevoel en intu├»tie om jouw eigen antwoorden te vinden. Daarnaast reik ik je praktische middelen aan die je helpen veranderingen concreet vorm te geven. Zo maak ik het traject voor jou op maat.

Doel en resultaat

Het resultaat is uiteraard de gevonden antwoorden op jouw loopbaanvraag, zodat je jouw persoonlijke doelstelling kan bereiken. Mijn ervaring is dat je met meer enthousiasme, inspiratie, zelfvertrouwen aan de slag kunt in je werk. Hierdoor pakje regie over de richting van je loopbaan. Soms is het resultaat van een loopbaantraject een radicale ommezwaai in je loopbaan. Loopbaancoaching leidt ook vaak tot subtielere veranderingen die wel veel impact op jezelf en je omgeving kunnen hebben. Na het traject weet je wat je tegenhoudt en hoe je dat kunt veranderen. Je hebt een goed beeld over de vervolgstappen in je loopbaan en hoe je dit kunt bereiken. Dit verwoord je in een concreet actieplan.

 

 
persoonlijke en loopbaanontwikkeling