Carolien Huffels Coaching
 

Ervaringen van anderen

 

Loopbaancoaching

Carolien heeft mij met haar loopbaanadvies enorm geholpen om qua houding, gevoel en beleving een gelukkiger mens te worden. Zij heeft door haar manier van coachen mijn kwaliteiten naar boven gehaald en gekeken wat ik belangrijk vind in mijn werk en leven. Zij heeft mij tot de conclusie laten komen dat ikzelf duidelijk mijn grenzen aan moet geven en hoe mijn sterke punten optimaal te benutten. Carolien heeft mij tot inzicht laten komen dat ik me wil ontwikkelen als makelaar en dat ik nog een goede kan worden ook. Alle bezwaren, angsten en twijfels zijn besproken en de weg is vrijgemaakt om het gewoon te doen.

"Ik heb niets te verliezen alleen maar te winnen."

Miranda van Hengel, commerciële binnendienst IJsselstreek makelaars te IJsselstein.

Loopbaancoaching

 Ik ben bij Carolien begonnen met een koerstraject met als doel om weer ‘grip’ op mijn loopbaan en eventuele (vervolg)carrière te krijgen. Ik voelde me niet prettig in mijn huidige baan en had tegelijkertijd geen goed inzicht in wat ik zou kunnen doen om dit te verbeteren. Daarnaast had ik geen goed inzicht in andere arbeidsmogelijkheden. Het traject heeft me exact dat gegeven waar ik om vroeg, en misschien zelfs meer dan dat. Op basis van diverse (voorbereidende) opdrachten en gesprekken met Carolien is me duidelijk geworden waar de ‘angel’ zat, ben ik anders tegen mijn huidige functie aan gaan kijken, heb ik andere ‘tools’ ter verbetering leren gebruiken. En het goede is dat ik vooral meer inzicht heb gekregen in mijn kwaliteiten en perspectieven op de arbeidsmarkt waardoor ik gerichter kan zoeken en solliciteren. De voorbereidende opdrachten waren intensief en kostten soms veel tijd. Toch waren ze belangrijk omdat ze de goede denkprocessen op gang brachten en richting gaven. Carolien was als coach een hele goede luisteraar en ze wist in de gesprekken of in de opdrachten heel scherp en concreet de vinger op de juiste, soms zere, plek te leggen. Confronterend maar altijd vanuit intense betrokkenheid en warmte. Ik had nooit het gevoel dat ik niet mezelf kon zijn. Ik kwam altijd vol energie en vooral geïnspireerd bij haar vandaan. Het is zelfs zo dat ik nog steeds die energie voel als ik er aan terug denk!

docent HBO-opleiding 'fysiotherapie'

Loopbaancoaching

Gedurende twee periodes in mijn arbeidsleven heeft Carolien Huffels mij prima begeleid.

Wat mij zeer aansprak is haar wijze van begeleiding. Zij is in staat gebleken om mij zonder druk of opgedrongen visies/theorieën door de wirwar van mogelijkheden die zich voordeden te leiden naar de keuze die bij mij paste. 

Daardoor werd voor mij helder welk besluit ik moest nemen. 

Greetje Dijksterhuis

Loopbaancoaching

Carolien heeft mij als coach ondersteunt bij een carriereswitch. Ik heb haar leren kennen als een vaardig coach. Ze weet snel en effectief tot essenties door te dringen. Haar stijl zou ik willen typeren als betrokken, direct, positief confronterend en resultaatgericht. No nonsense. Fijn mens om mee te werken. Ze heeft me goed geholpen de juiste keuzes te maken.

Berry van der Kooij, directeur Sales Compagnion 

 

Loopbaancoaching

Het gekke van het loopbaantraject dat ik met Carolien heb doorlopen, is dat ik me nu pas realiseer dat ik eigenlijk alle antwoorden al in me had. Alleen wist ik dat niet, omdat de juiste vragen me nog nooit waren gesteld. Dat vind ik dan ook de grote kracht van Carolien: ze weet de juiste vragen te stellen en je zelf aan het denken te zetten. En daar draait het volgens mij in een loopbaantraject toch om: je moet zelf bedenken wie je bent en wat je wilt.

Ik word nog steeds erg blij als ik het eindverslag van mijn traject doorlees. Heerlijk om zo’n verhaal over jezelf te lezen wat zo echt herkenbaar is en zo precies aangeeft hoe ik ben en wat ik wil en zoek. Fijn om over zo’n document te beschikken. Dit ben ik en dit is de richting die ik op wil. Het loopbaantraject heeft me gevormd als mens en biedt me ontzettend veel houvast. Een aanrader, voor iedereen! 

Roy Vink, relatiemanager AEGON

 

Personal Coaching

Soms zijn er momenten in je loopbaan waarbij je denkt:"Ik heb aan het begin een keuze gemaakt maar nu wil ik verder in mijn ontwikkeling". Dan is het de bedoeling dat je ook andere kwaliteiten van jezelf gaat ontwikkelen.

Ik dacht altijd dat service gericht zijn mijn ding was en dat commercieel gezien ik de kansen liet liggen door het "denken voor de klant". Als dit zo bleef zou dit betekenen dat mijn verdere ontwikkeling in mijn huidige functie zou vastlopen. De kwaliteiten en kansen die nodig zijn om positief verder te gaan zou ik dan laten liggen. Carolien heeft samen met mij hierover een aantal gesprekken gevoerd en mij daarbij mij het vertrouwen en inzicht gegeven dat ik mij ook commercieel kan ontwikkelen op een manier die bij mij past. Tijdens deze gesprekken kan Carolien goed luisteren en alle punten benoemen die nodig zijn om je dat extra zetje te geven. 

Voor mij is het coachingsmoment een moment om naar uit te kijken. Na deze momenten heb ik nieuwe inzichten en doelen die ik ook op andere momenten kan delen met haar. Op het moment dat ik verzand in mijn twijfels kan Carolien altijd net dat steuntje geven waardoor het een waardevolle dag wordt.

Bianca Hauwert, Senioragent, Consument Contact Center van AEGON

 

Personal Coaching 

Mede door de sessies met Carolien kan ik een verzwaard leven op een heel goede manier leven en ben ik al drie jaar in staat om een drukke baan met een waardevol privé leven te combineren.  

 

Geconfronteerd met een ongeneselijke ziekte heb ik, na de eerste schrik, hulp gevraagd aan Carolien. Een belangrijk issue voor mij, waar ik graag hulp bij wilde, was hoe ik op een goede, gezonde manier mijn werk in mijn leven kon integreren. Tevens ontdekte ik dat werk in de nieuwe situatie een andere dimensie had. Ik wilde deze nieuwe dimensie onderzoeken zodat ik er ook mee om kon gaan.

 

Het traject wat ik met Carolien heb gedaan, heb ik letterlijk doorlopen. We hebben vier wandelingen gemaakt en al wandelend door de bossen onze gesprekken gehouden. Deze sessies zijn voor mij zeer waardevol geweest.

 

Carolien kan goed spiegelen en zij wist middels vragen een goed proces bij mij op gang te brengen. De antwoorden waren bij mij niet altijd paraat. Soms had ik meer tijd nodig om goed na te denken. Wat ik daarin van Carolien prettig vond, is dat zij met veel geduld en betrokkenheid bleef doorvragen. Ik vond het ook heel fijn dat het ‘mijn proces’ was en dat Carolien daarin partner was. Zij wist het mijn en dein goed van elkaar te onderscheiden.

 

Mede door de sessies met Carolien kan ik een verzwaard leven op een heel goede manier leven en ben ik al drie jaar in staat om een drukke baan met een waardevol privé leven te combineren.

Daar ben ik Carolien heel dankbaar voor.

 

Maria Degen

Opleidingscoördinator van AEGON

 

Vitaliteitscoaching

Carolien geeft je rust, ruimte en vertrouwen en laat jezelf ontplooien door subtiele handvatten en creatieve opdrachten die aan het individu en de situatie aangepast zijn. Door haar empathisch vermogen voelde ik me eindelijk begrepen en gesteund. Ik heb het coachingstraject met Carolien als erg prettig ervaren. Ik moest er een stukje voor rijden elke keer, maar het was het dubbel en dwars waard!” 

Esther Terpstra, Bach- en Aromatherapeut

 

 

 
persoonlijke en loopbaanontwikkeling